Als min plus wordt - 60 jaar werkhuizen min

Werkhuizen Min

De opdracht, naar aanleiding van zestig jaar Werkhuizen Min? Een jubileumboek maken dat de unieke positie van het maatwerkbedrijf toont als eerste echte beschutte werkplaats van Vlaanderen en tegelijk aantoont hoe relevant het werkhuis vandaag is.

Als min plus wordt. 60 jaar Werkhuizen Min schetst de ontstaansgeschiedenis van het maatwerkbedrijf en de visionaire houding van oprichter pater Phil Bosmans. Aan de hand van dieptegesprekken met Min-mensen, collega-werkplaatsen, klanten en externe sectorkenners beschrijft Eline van Bold Books de evoluties binnen de sector en de doelgroep, het belang van werk en van een sterke begeleiding, de eeuwige koorddans tussen sociale en economische belangen.

Het optimisme dat in de werkplaats heerst moest voelbaar zijn in de boekvormgeving. Vormgever Joke wist dat gevoel perfect te vatten in een levendig spel met de vier huisstijlkleuren van Werkhuizen Min. Fotomateriaal en correspondentie uit de archieven én gloednieuwe portretten en reportagefoto’s van fotografe Lisa geven het boek de luister die het verdient.

De blanco cover, ‘het witte blad’, is een metafoor voor de nieuwe start die doelgroepwerknemers bij Werkhuizen Min kunnen maken.

Foto’s © Lisa Van Damme

Nog meer Bold Books

WatHoeWaaromWieContact