Werk maken van een uniek en kwaliteitsvol bedrijfsverhaal, helemaal op maat?Een voorsmaakje van de gepersonaliseerde aanpak van Bold Books vind je hier.

Bold Books Alsico Group - Alsico Naait Zijn Eigen Naad

Alsico Group

Drie kinderen wilden hun vader een bijzonder cadeau doen. De twee broers vormen de vierde generatie van het familiebedrijf Alsico Group, gespecialiseerd in werk- en beschermkledij, en hebben het roer intussen overgenomen van hun vader. Die laatste maakte het bedrijf tot de wereldspeler die het vandaag is en dat mocht wel eens in de verf gezet worden.

Op basis van interviews met belangrijke spelers in de geschiedenis van Alsico puzzelde Eline van Bold Books de geschiedenis van het bedrijf in elkaar en distilleerde ze er de rode draad uit. Het resultaat is een verhaal over waardengedreven en sociaal ondernemerschap, met een grote passie voor innovatie.

Joke wist het verhaal perfect te vertalen in een hedendaags boekontwerp met heldere illustraties en in het oog springende inlassingen. De coverafwerking in linnen verwijst naar de typische blauwe overall waarmee het voor Alsico allemaal begon. Een stukje stof, handmatig in elk boek gekleefd, toont de innovatie waarmee het bedrijf écht groot werd. Het exemplaar voor de pater familias werd in een handgemaakt foedraal in een contrasterende kleur gepresenteerd.
Lisa nam een reeks portretten van de bedrijfsfamilie, als aanvulling op het archiefmateriaal uit alle windstreken.

Het resultaat is een boek om te koesteren, gedrukt in beperkte oplage, voor familie en dichte betrokkenen. Een boek dat toont dat de derde generatie met oprechte trots kan terugkijken en dat de nieuwe generatie heel wat potentieel voor de toekomst in handen heeft.

Foto’s © Tom Janssens

Nog meer Bold Books

WatHoeWaaromWieContact